Vergoeding van de hulpverlening

Minderjarige kinderen:

De Hulpverlening die wij bieden vanuit onder de Gespecialiseerde Jeugd GGZ en wordt vergoed door de volgende gemeenten:

Regio IJsselland: Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Zwolle, Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland.

Wanneer u naar uw (huis)arts gaat of gezinscoach, maakt deze een inschatting van de omvang en zwaarte van actuele vraagstukken. Er wordt gekeken aan welke hulpverleningsdoelen er gewerkt moet worden en zo kan er bepaald worden in welk profiel een jeugdige hoort. Met een verwijsbrief van uw (huis)arts of gezinscoach kan er gestart worden met de hulpverlening.

 
Meerderjarige:

Vergoedingen door zorgverzekeraars 2023

Als u aanvullend bent verzekerd dan is kans groot dat je verzekeraar de therapiekosten gedeeltelijk vergoedt.

De therapie valt onder “ alternatieve zorg”.

Als verzekeraars tot vergoeding overgaan van therapie  is dit op basis van de NVPA registratie. Kijk de hoogte van vergoedingen na bij uw verzekeraar, vraag naar: aanvullend pakket, psychosociale hulpverlening, NVPA of RBCZ.

Bekijk hier het vergoedingenoverzicht  NVPA.

Vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft ieder verzekerd gezinslid recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel u als uw partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingen overzicht vergoedt de verzekering veertig euro per gesprek. In dat geval ontvangen jullie samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.