Vergoeding van de hulpverlening

Minderjarige kinderen:

Jeugdhulp wordt vergoed door de gemeente als er een verwijzing is van een gezinscoach of (huis)arts.

Er kan niet rechtstreeks verwezen worden naar de praktijk als er reeds een andere jeugdhulpaanbieder betrokken is. Verwijzing moet dan met die jeugdhulpaanbieder besproken worden.

De hulpverlening bij de praktijk wordt vergoed door de gemeenten uit de regio Ijssellland: Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Zwolle, Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland

 
Meerderjarige:

Vergoedingen door zorgverzekeraars 2024

Als u aanvullend bent verzekerd dan is kans groot dat je verzekeraar de therapiekosten gedeeltelijk vergoedt.

De therapie valt onder “ alternatieve zorg”.

Als verzekeraars tot vergoeding overgaan van therapie  is dit op basis van de NVPA registratie. Kijk de hoogte van vergoedingen na bij uw verzekeraar, vraag naar: aanvullend pakket, psychosociale hulpverlening, NVPA of RBCZ.

Bekijk hier het vergoedingenoverzicht  NVPA.

Vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft ieder verzekerd gezinslid recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel u als uw partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingen overzicht vergoedt de verzekering veertig euro per gesprek. In dat geval ontvangen jullie samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.