Een scheiding betekent vaak een confrontatie met vele vormen van verlies. Niet alleen het verlies van de partner maar ook het verlies van het “intacte gezin”, het verlies van de illusie van de levenslange liefde, het verlies van een gedroomde toekomst, van feesten en rituelen met kinderen. De periode na een scheiding is vaak een moeilijke tijd. Of het nu om je eigen scheiding gaat, of om die van je ouders: het is niet eenvoudig om er op een goede manier mee om te gaan. Voor ouders, kinderen en jongeren die verder willen na een scheiding, is er gezinshulp na scheiding.

 

Gezinshulp bij scheiding

Gezinshulp bij scheiding biedt ouders steun en inzichten om het ouderschap opnieuw te reorganiseren en biedt kinderen en jongeren de mogelijkheid en ruimte de scheiding te verwerken en op een nieuwe manier verder te gaan met elkaar.

Vaak zijn er spanningen, meningsverschillen of hoog opgelopen emoties en dan kan het lastig zijn om het ouderschap samen vorm te geven. Gezinshulp na scheiding helpt ouders én kinderen om op een nieuwe manier verder te gaan. In de therapie bespreken we hoe je als ouders met elkaar praat en hoe je het ouderschap als ex-partners invult. Er is aandacht voor nieuwe gewoontes en omgangsvormen waarbij het belang van je kind centraal staat. Als ouder wil je natuurlijk ten allen tijde dat je kind zo min mogelijk last heeft van de scheiding. In de gesprekken kijken we hoe je als ouder je kinderen het beste kunt ondersteunen in de periode na de scheiding. Ook kunnen er afspraken gemaakt worden over de omgang met de kinderen. We evalueren hoe gemaakte afspraken in de praktijk uitpakken. Zijn er knelpunten, dan biedt de therapie gelegenheid om daar mee te oefenen.

 

Vrijblijvend kennismaken

Als u contact opneemt met de praktijk, dan wordt u uitgenodigd voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvangt u uitgebreide informatie over de gezinshulp na scheiding. Zo kunt u een goede keuze maken of dit bij u past en of het klikt met de therapeut. De kosten van de hulpverlening worden vergoed. Zie vergoedingen van de hulpverlening