Gecertificeerde Trainers training Geweldloos Verzet.

Wij zijn Tiny Vroman en Anita Bergman. In 2014 hebben we de systeemtherapeutische opleiding tot trainer in de methodiek van Geweldloos Verzet gevolgd. Geweldloos Verzet is een manier van denken en van werken die we hebben omarmd en geïntegreerd in ons zelf. Dit komt tot uiting in onze eigen houding en aanwezigheid in gesprekken en tijdens de training.

Kenmerkend voor ons is dat we oprecht zijn en ons zelf laten zien. We bieden onze nabijheid en betrokkenheid, zijn waakzaam en alert en maken bespreekbaar wat we ervaren. We vullen elkaar aan daar waar we verschillen en profiteren van de diversiteit in onze karakters.

In de training leren ouders om zich op constructieve en vastberaden wijze te verzetten tegen dat gedrag van hun kind dat zij niet langer willen accepteren. Geweldloos Verzet biedt hier een aantal samenhangende principes en maatregelen voor die verdere escalaties voorkomen en de zelfcontrole vergroten. Ouders ervaren na het volgen van de training dat zij weer invulling aan het ouderschap weten te geven, zoals zij dat voor ogen hadden. Met Geweldloos Verzet kiezen zij voor een liefdevolle opvoeding vanuit ouderlijke aanwezigheid.

Ervaring & registratie:

We hebben beide zo’n 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening. In 2008 werden we collega’s in het team gezinsbehandeling van De Hoenderloo Groep. In 2020 hebben we onze praktijk “Thuis in Geweldloos Verzet geopend. We hebben een contextuele en systeemgerichte kijk op het functioneren van individuen, gezinnen en familiesystemen en laten ons voortdurend bijscholen in ons vakgebied. We staan geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd als jeugd- en gezinsprofessional.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.