Training op maat

U kunt bij Praktijk Carucci ook terecht voor trainingen op maat. Vooraf bepalen we samen met u de inhoud van de training, deze is altijd gericht op het systeemtheoretische gedachtegoed. Al onze trainingen zijn interactief en volledig op de praktijk gericht. 

 

Training Het roer om met geweldloosverzet

Het roer om met Geweldloos Verzet

Voor wie;

De oudertraining is een onderdeel van een systeembehandeling van Praktijk Carucci en is bestemd voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, die grensoverschrijdend, opstandig, zelfbeschadigend of juist teruggetrokken gedrag laten zien. U kunt denken aan ouders die:

  • zich machteloos voelen en niet meer op de hoogte zijn van wat hun kind doet of bezighoudt 
  • met hun kind in een neerwaartse spiraal zijn beland, waarbij de emoties en frustraties hoog oplopen
  • het gevoel hebben hun kind kwijt te raken en niet meer weten hoe zij het weer prettig en ontspannen kunnen laten zijn thuis 
  • geen regie meer hebben en ervaren dat hun kind zijn eigen plan trekt en/of het thuis voor het zeggen heeft
  • hun best doen om contact te krijgen, maar alle pogingen eindigen in escalerende ruzies of  vermijdend gedrag van hun kind

Door het volgen van de training leren ouders hun ouderlijke aanwezigheid te herstellen en op een positieve manier invulling te geven aan ouderschap. Centraal staat dat de aanpak niet tot verdere escalaties leidt. De methode geweldloos verzet is er opgericht dat ouders zich op vastberaden wijze gaan verzetten tegen dat gedrag van hun kind wat zij niet langer willen accepteren. Zij leren dit te doen zonder dat zij daarbij zelf fysiek of verbaal geweld oproepen of inzetten. 

Het kind zal gaan ervaren dat hij de positie die hij zich kon toe-eigenen niet langer kan behouden. Ouders en kinderen nemen weer hun eigen plek in het gezin in. De relatie wordt actief hersteld met behulp van positieve verrassingen en verzoeningsgebaren. 

Wat houdt het in;

Ouders nemen samen met andere ouders deel aan een groepstraining. De groep bestaat uit minimaal 3 ouders en maximaal 8. Er wordt gestart met een vrijblijvende kennismaking om te onderzoeken of de hulpvraag van ouders aansluit bij wat er in de training geboden wordt. Tijdens de eerste trainingsbijeenkomst maken de ouders kennis met elkaar. In totaal zijn er 4 trainingsbijeenkomsten. Elke 2 weken is er een bijeenkomst. Er wordt gewerkt uit een werkboek met oefeningen en opdrachten. Iedereen maakt zijn eigen gezinsplan.

In de daaropvolgende werkfase wordt er volop geoefend met wat er in de trainingsfase geleerd is. Ouders ervaren zelf de betrokkenheid en nabijheid van de trainers tijdens persoonlijke gesprekken en in de drie maandelijkse terugkombijeenkomsten met de groep. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt er met elkaar geëvalueerd. De training duurt 5 maanden. 

Locatie: 

De groepsbijeenkomsten vinden plaats op de donderdagavonden in het Jordenshuis in Deventer. Meer informatie en aanmelden:

Neem contact op met Praktijk Carucci; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.